Сенатор Ліндсі Грем закликав посилити тиск на РФ через хакерські атаки

Читать на русском
Ліндсі Грема став жертвою зламу пошти, в результаті чого закликав до більш жорсткої позиції щодо Москви.
Сенатор Ліндсі Грем від Республіканської партії

Сенатор Ліндсі Грем від Республіканської партії заявив, що сервери електронної пошти його штабу під час боротьби кандидатів від партії за право бути висунутим на вибори президента США були зламані російськими хакерами, й закликав до більш жорсткої позиції щодо РФ.

Грем висував свою кандидатуру на виборах президента США в 2016 році, але відмовився від участі до початку праймеріз, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Hill.

«Я впевнений, що Росія зламала демократів, сервер Джона Подести (голова виборчого штабу Гілларі Клінтон – Ред.). Вони й сервер мого штабу зламали, – заявив сенатор. – Я думаю, що дещо з цього було оприлюднено, але я не надіслав жодного електронного листа й не збираюся цього робити».

Грем додав, що про злам у серпні йому повідомили в ФБР. Сенатор також закликав американців не починати сваритися один з одним, а об'єднатися, щоб дати Росії відсіч.

Байден: у США є спосіб відповісти Путіну за кібератакиВіце-президент США заявив, що Вашингтон готовий відповісти за хакерські атаки на американські політичні організації.

«Вони намагаються дестабілізувати демократію в усьому світі. Ми маємо чітко й твердо сказати Росії: ви втручалися в наші вибори, нам все одно навіщо, але ми дамо вам відсіч і вона буде рішучою», – сказав Грем.

Раніше сенатори республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем і демократи Чарльз Шумер та Джек Рід оприлюднили спільне звернення про необхідність вивчити кіберзагрози з боку Росії.

Нагадаємо, що в листопаді президент США Барак Обама заявив, що кібератаки на американські аналітичні центри мають російське походження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: