Понад мільйон Android-пристроїв зазнали хакерської атаки

Читать на русском
Фахівці ізраїльської компанії Check Point виявили найбільшу хакерську атаку на власників телефонів, що працюють під управлінням Android.
Фото з відкритих джерел

Фахівці ізраїльської компанії Check Point виявили найбільшу хакерську атаку на власників телефонів, що працюють під управлінням Android.

Про це пише newsru.co.il, повідомляє «Слово і Діло».

За даними компанії з серпня хакерами були викрадені дані 1,3 мільйона користувачів Gmail. Для злому кіберзлочинці використовують різновид «троянця» під назвою Gooligan. Уразливими виявилися телефони під управлінням Android 4 і 5 версій.

Так, фахівці виявили, що щодня заражені програми встановлюють на свої смартфони близько 13 тисяч користувачів. Велика частина таких програм була виявлена в інших магазинах, проте були і викачані з Google Play.

Google розробляє нову операційну систему замість AndroidАмериканська корпорація Google таємно розробляє нову мобільну операційну систему Fuchsia. Це не оновлення до Android OS або Chrome OS, а повністю нова система, яка не є похідною від ядра Linux.

«Після завантаження шкідливого коду на смартфон він відсилає дані облікового запису на віддалений сервер і може використовуватися для доступу до пошти, а також до всіх інших сервісів Google, навіть у тому разі, якщо обліковий запис захищена двофакторної аутентифікацією», – зазначає видання.

Також творці вірусу могли заробляти на показі реклами, так як після зараження на телефоні можуть з'являтися спливаючі вікна.

Нагадаємо, раніше Microsoft звинуватив російських хакерів в атаках на ОС Windows.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: