Україна готова на безпрецедентний крок щодо заручників – Тандіт

Читать на русском
За словами радника голови СБУ, Україна готова передати 228 осіб, яких вимагали представники ОРДЛО, заради звільнення заручників 58

Україна заради реальних кроків щодо обміну полоненими готова передати 228 затриманих осіб на вимогу бойовиків Донбасу.

Про це оголосив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Україна готова на безпрецедентний крок заради звільнення заручників 58 – передати 228 осіб, яких вимагали представники ОРДЛО», – написав він.

Активність Києва пояснюється раніше вже повідомляють планами про те, що обмін полоненими потрібно провести до Різдва. Зокрема, це питання гальмується самими терористами, які на переговорах у Мінську відмовлялися підтверджувати дані про кількість українських полонених, яких вони утримують.

Відомо також, що обмін полоненими за цією формулою раніше анонсувала народний депутат Надія Савченко, яка провела неузгоджені з уповноваженими на це посадовими особами переговори з лідерами бойовиків.

Однак для реалізації обміну необхідно провести переговори сторін. Водночас 15 грудня стало відомо про блокування Росією перемов гуманітарної підгрупи в «мінському форматі» щодо заручників у форматі скайп-конференції. Москва заявила, що подібні переговори не є «достатньо безпечними».

Також 15 грудня стало відомо про помилування Президентом Петром Порошенком 15 полонених зі списку 228 осіб на обмін.

Нагадаємо, за останніми даними, в списку заручників, яких утримують бойовики Донбасу, залишаються 109 громадян України, серед яких є як військові, так і цивільні. Крім того, ще 494 продовжують вважатися зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: