«Укрзалізниця» запускає програму продажів квитків з використанням Big Data

Читать на русском
Проект передбачає інтелектуальну продаж квитків з використанням Big Data і мобільного застосування.

При Міністерстві інфраструктури планується реалізувати ряд стартапів з розвитку сервісів «Укрзалізниці», в числі яких покупка квитків дешевше за бонуси, а також в кредит.

Було відібрано п'ять таких проектів, які розробники будуть впровадять у життя в рамках +1991 Open Data Incubator, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ain.ua.

DRevenueBoost буде представляти із себе програму лояльності пасажирів УЗ. Проект передбачає інтелектуальну продаж квитків з використанням Big Data і мобільного додатку, який з'єднано з особистим кабінетом пасажира, накопичує бонуси і дозволяє купувати квитки дешевше. Це буде можливо в двох випадках – якщо їх купують заздалегідь або якщо поїзд за кілька днів або годин до відправлення напівпорожній. В рамках DRevenueBoost пасажир навіть зможе отримати кредит на покупку квитка.

e-Service Vagon – електронний сервіс, який буде інтегрований з УЗ і дозволить залишати онлайн-скарги або позитивні відгуки про подорож в конкретному поїзді і вагоні.

7 red lines вдає із себе систему, яка займається фотофіксацією вагонів і порівнянням їх з дорожніми листами, які виписуються на вантажні поїзди при відправленні. Наприклад, якщо за документами було відправлено 6 вагонів у складі, а фотофіксація показала, що їх було більше, значить, може мати місце факт корупції.

Сервіс BI Bot збирає інформацію про організації, що мають відношення до руху бюджетних грошей, з таких систем як 007 (аналіз держвидатків), E-Data, data.gov.ua і Prozorro. Зіставляючи дані, бот допомагає встановити зв'язки між різними компаніями і візуалізувати їх.

У структурі «Укрзалізниці» створять окрему залізничну компаніюДо 2020 року Укрзалізниця планує реформувати пасажирський сектор. Компанія планує створити приватне акціонерне товариство Пасажирська компанія.

Платформа Uleak також використовує відкриті дані з сайтів по електронним деклараціям, системі 007, е-data, data.gov.ua і інших і, зібравши дані про корупцію, автоматично повідомляє про ці факти органи НАБУ, прокуратуру.

Нагадаємо, що до кінця 2016 і на наступний рік передбачено курсування 193 пар пасажирських поїздів.

Як раніше повідомлялося, ПАТ «Укрзалізниця» в середині грудня 2016 року введе новий графік руху поїздів, в якому буде враховувати пропозиції громадських активістів і пасажирів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: