У структурі «Укрзалізниці» створять окрему залізничну компанію

Читать на русском
До 2020 року Укрзалізниця планує реформувати пасажирський сектор. Компанія планує створити приватне акціонерне товариство Пасажирська компанія.

До 2020 року в рамках реформування пасажирського сектору «Укрзалізниця» створить приватне акціонерне товариство «Пасажирська компанія».

Про це в інтерв'ю виданню «Магістраль» розповів член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук, передає «Слово і Діло».

Загалом реформи проведуть у п'ять етапів. Перший розпочнеться в січні 2017 року, коли затвердять положення та керівників «Пасажирської компанії».

До 1 квітня, на другому етапі, створеній компанії передадуть активи філії «Південно-Західної залізниці» й почнуть операційну діяльність.

На третьому етапі передадуть на баланс підрозділи пасажирських перевезень інших регіональних залізниць та філії «Української залізничної швидкісної компанії». Цей етап планують завершити до 1 липня 2017 року.

Згодом у компанії виділять вертикалі – ремонтну, експлуатаційну, комерційну (продаж, маркетинг, непрофільні доходи). Ці заходи планують виконати до кінця 2017 року.

На заключному етапі філія «Укрзалізниці» «Пасажирська компанія» стане приватним акціонерним товариством.

До слова, двоповерховий електропоїзд Skoda, який перебуває у власності «Укрзалізниці», нарешті відремонтували та готують до експлуатації з листопада.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» готується підвищити тариф на перевезення через високу ціну електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: