Хакери атакували сайти Мінінфраструктури та Державіаслужби

Читать на русском
Сайти Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби пішли в офлайн. Вчора через хакерську атаку не працював сайт Укрзалізниці.
Фото з відкритих джерел

Сайти Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби вийшли в офлайн.

Про це в Facebook написала прес-секретар міністра інфраструктури Марина Томко, повідомляє «Слово і Діло».

Вона уточнила, що йдеться про зовнішнє втручання.

«Сайт працює, але тимчасово закритий для користувачів. Повідомили в СБУ, національну поліцію, кіберполіцію. Розцінюємо атаки на сайт як складову кібератак на ресурси органів державної влади, які посилилися протягом останнього тижня», – написала вона.

Сенатор Ліндсі Грем закликав посилити тиск на РФ через хакерські атакиСенатор Ліндсі Грем від Республіканської партії заявив, що сервери електронної пошти його штабу під час боротьби кандидатів від партії за право бути висунутим на вибори президента США були зламані російськими хакерами, й закликав до більш жорсткої позиції щодо РФ.

До відновлення повноцінної роботи сайту вся інформація буде розміщуватися у Facebook.

Нагадаємо, вчора через хакерську атаку не працював сайт «Укрзалізниці», сервіс онлайн-продажу квитків був недоступним. За інформацією міністра інфраструктури Володимира Омеляна, атаку здійснили українські хакери на замовлення з РФ.

Відзначимо, що на початку грудня хакери атакували сайти Держказначейства, Міноборони, Мінфіну та Пенсійного фонду України. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ці атаки були заздалегідь сплановані й скоординовані з єдиного центру, розміщеного в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: