Сенатори США виступили із заявою щодо російських кібератак

Читать на русском
Американські сенатори Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Чарльз Шумер і Джек Рід, які обіймають високі посади у верхній палаті Конгресу США, оприлюднили спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрози з боку Росії.

Американські сенатори, які обіймають високі посади у верхній палаті Конгресу США, – республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем та демократи Чарльз Шумер і Джек Рід – оприлюднили спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрози з боку Росії.

Заява оприлюднена на сайті Комітету в справах збройних сил Сенату США, пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«Протягом багатьох років іноземні противники спрямовували кібератаки на фізичну, економічну та військову інфраструктури Америки й водночас крали нашу інтелектуальну власність. Тепер цілями стали наші демократичні інститути. Останні доповіді про російське втручання в наші вибори мають стати тривожним сигналом для кожного американця», – йдеться в документі.

Обама звинуватив Росію в кібератаках на СШАПрезидент США Барак Обама заявив, що Вашингтон має докази причетності Росії до кібератак на Америку.

Американські законодавці закликали представників обох партій США, що представлені в Конгресі, об’єднатися для пошуку рішення проблеми.

«Це не пробема однієї партії. Ставки надто високі для нашої країни. Ми сповнені рішучості працювати в двопартійній манері, ми будемо прагнути до об'єднання наших колег навколо мети розслідування та знешкодження серйозних загроз для нашої національної безпеки, які становлять кібератаки, що проводяться урядами іноземних держав», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, в інтерв’ю американському телеканалу CBS Джон Маккейн повідомив про намір створити комісію на двопартійній основі зі складу сенаторів із Комітету розвідки, Комітету закордонних справ і Комітету з питань збройних сил для подальшого вивчення ступеня впливу й намірів Росії.

Як відомо, Дональд Трамп назвав «безглуздими» висновки ЦРУ про те, що Росія втрутилася в перебіг президентських виборів, щоб допомогти йому здобути перемогу.

Раніше повідомлялося, що хакери з Росії впливали на вибори у США, а тепер їхньою метою можуть стати вибори в Німеччині в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: