Керрі пообіцяв відповісти на російські кібератаки

Читать на русском
Очільник американського Держдепу Джон Керрі розповів, чи дасть відповідь США на російські кібератаки та в які терміни.
Джон Керрі

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама дасть відповідь на кібератаки російських хакерів на американські політичні інститути у «встановлені терміни».

Про це заявив очільник Державного департаменту США Джон Керрі в інтерв'ю виданню Wired, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

Принципове рішення про заходи у відповідь з боку США було ухвалено давно, проте вибір потрібного моменту для них все ще обговорюється у Вашингтоні.

«Відповідь буде дана в тій формі й у ті терміни, які встановив президент. Для вас вона (відповідь – Ред.) може бути й непомітною», – пояснив Керрі.

За словами глави Держдепу, не йдеться про те, щоб «просто сидіти й чекати, коли нас атакують», без ухвалення відповідних заходів.

«Ці (кібератаки – Ред.) – небезпечна річ, але багато країн займаються цим. Величезне число людей займається цим. Останнє, що нам потрібно, – це кібервійна. Тобто ситуація, коли ескалація йде все далі й далі, й небезпека зростає, поки люди не зрозуміють, що відбувається взаємне знищення. Потрібно стримувати атаки й поводитися відповідально, всім нам», – сказав Керрі.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джо Байден заявив, що Америка здатна дати відсіч Росії у відповідь на кібератаки. Також у США допустили запровадження санкцій за атаки російських хакерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: