Yahoo повідомила про крадіжку даних 1 мільярда користувачів

Читать на русском
Американська компанія Yahoo 14 грудня заявила про порушення безпеки інформації, яке мало місце в серпні 2013 року, й могло призвести до крадіжки даних близько 1 млрд акаунтів користувачів.

Компанія Yahoo встановила черговий злам системи, який стався в серпні 2013 року, коли були викрадені дані понад 1 мільярда користувачів.

Про це йдеться в заяві компанії, пише Reuters, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, дані були викрадені «невстановленою третьою стороною», компанія працює в тісному контакті з правоохоронними органами. Серед викраденої хакерами інформації могли бути імена користувачів, їхні адреси електронної пошти, номери телефонів, дати народження, логіни й паролі, а також інша особиста інформація.

У компанії вважають, що дані платіжних карт та інформація про банківські рахунки не були викрадені. Зазначимо, до цього найбільшою вважалася хакерська атака 2014 року, коли були викрадені дані 500 мільйонів користувачів. Yahoo вважає, що останній розкритий інцидент і атака 2014 року, скоріш за все, мають різне походження.

Нагадаємо, компанія Yahoo офіційно визнала, що операція з її продажу телекомоператору Verizon під загрозою зриву через крадіжки даних 500 мільйонів користувачів у 2014 році.

Раніше повідомлялося, що американці завалили Google запитами про імміграцію в Канаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: