У Нідерландах пояснили, чому блокують євроінтеграцію України

Читать на русском
Нідерланди не хочуть підписувати Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Це пов'язано зі скептицизмом на адресу Брюсселя, хоча й зацікавленість голландців щодо Києва не така вже й велика.

Головна причина, чому Нідерланди не хочуть ратифікувати Угоду про асоціацію між Євросоюзом і Україною, внутрішня.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів науковий співробітник Нідерландського інституту міжнародних відносин «Клінгендаль» Тім Масселінк, передає «Слово і Діло».

«Я розумію, що громадянам України достатньо важко зрозуміти, чому Нідерланди блокують це. Якщо подивитися уважно на договір про вільну торгівлю між ЄС і Україною, то це такий же документ, який можна порівняти з подібними, які були підписані з іншими країнами в регіоні. Але якщо бути чесним, то зацікавленість Нідерландів в Україні не така вже й велика. На мою думку, це не має стосунку до суті самої Угоди з Україною. Головна причина, чому Голландія не хоче підписувати, внутрішня», – говорить аналітик.

Нідерланди підготували пропозиції щодо асоціації України з ЄСЗМІ розповіли, які пропозицію підготував голландський уряд щодо асоціації України з Євросоюзом.

За його словами, велика частина населення Нідерландів вважає, що політична еліта в Брюсселі намагається контролювати все, що відбувається в державі.

«Громадяни відчувають, що ці бюрократи недостатньо до них прислухаються, чим власне й провокують євроскептицизм в країнах ЄС. Ця ситуація не є унікальною, можна навіть виділити тенденцію: ситуація з Brexit, голосування щодо торгової угоди з Канадою в Бельгії, зростання популярності «Народного фронту» у Франції. Але не сама Угода змусила проголосувати голландців проти на референдумі. Європейська політика сусідства змінила тональність суспільних настроїв у Нідерландах в бік більш скептичних», – пояснив Масселінк.

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запропонував, щоб лідери ЄС на запланованому саміті підтвердили, що Угода про асоціацію з Україною не містить додаткових зобов'язань.

Нагадаємо, Європейський Союз готовий погодитися з усіма вимогами Нідерландів, які б дозволили врятувати Угоду про асоціацію з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: