В Нідерландах Wi-Fi віднесли до базових потреб людини

Читать на русском
В парламенті Нідерландів Wi-Fi визначили такою ж самою базовою потребою, як вода і електрика.

У парламенті Нідерландів Wi-Fi визначили такою ж базовою потребою, як вода і електрика, заявив міністр економіки Нідерландів Хенк Камп.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Newsru.ua.

«Без цієї технології наша економіка прийде в занепад. І необхідність споживачів і бізнесу в послугах через бездротовий зв'язок в найближчі роки буде тільки збільшуватися», - зазначив Камп, підкресливши, що за останнє десятиліття Wi-Fi перетворився з опції в базову функцію на комп'ютерах і телефонах.

Ця заява Камп зробив в ході обговорення нової урядової стратегії, яка повинна привести до більш ефективного використання частот для інтернет-підключення. Як очікується, документ буде опублікований навесні 2017 року та, в числі іншого, передбачатиме виділення нових частот для бездротових мереж.

Як свідчать останні дослідження, доступ до Інтернету в Нідерландах мають не менше 96% домогосподарств.

У листопаді Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ), що є спеціалізованою установою ООН, опублікував доповідь, згідно з якою більше половини населення Землі не користуються Інтернетом незважаючи на його бурхливий розвиток.

Перше місце в індексі розвитку інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), в цьому році зайняла, як і в минулому, Республіка Корея. У першу п'ятірку у списку, що нараховує 175 країн, увійшли також Ісландія, Данія, Швейцарія та Великобританія.

Нагадаємо, 29 листопада нижня палата парламенту Нідерландів після тривалих дискусій заборонила носіння в публічних місцях традиційного жіночого мусульманського одягу - паранджі і нікаба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: