Закон про спецконфіскацію не знизить соціальні виплати

Читать на русском
У Верховній Раді продовжиться робота з переконання депутатів проголосувати за закон про спецконфіскацію, оскільки кошти, отримані в результаті, підуть на потреби армії.

Ухвалення закону про спецконфіскацію не вплине на соціальні виплати та виплати заробітних плат.

Про це повідомив журналістам перед засіданням уряду міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Закон про спецконфіскацію не мав жодного стосунку до (підвищення мінімальної зарплати – Ред.) 3200 гривень. Він мав стосунок до загальних доходів Бюджету ... Він не впливає на соцвиплати», – сказав Рева.

Процес спецконфіскації впливає на оборонний сектор, оскільки кошти від неї планувалося направити до силових структур – на поліпшення матеріально-технічного забезпечення.

Спецконфіскація в цифрах і фактах«Слово і Діло» проаналізувало, на що потенційно могли б піти кошти, передбачені в Бюджеті як доходи від конфіскації майна чиновників режиму Віктора Януковича.

«Те, що він (закон – Ред.) заблокований, дуже прикро. Будемо далі працювати з депутатами, переконувати, що його потрібно підтримувати», – додав Рева.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект про спецконфіскацію. Парламентарі не підтримали ані пропозицію доопрацювати документ у комітеті, ані повернути його автору законодавчої ініціативи.

Раніше в Європейському Союзі рекомендували Україні не ухвалювати проект закону про спецконфіскацію в його нинішній редакції, а зосередитися на використанні наявних механізмів для повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: