Парламент відхилив законопроект про спецконфіскацію

Читать на русском
ВР відхилила  законопроект про спецконфіскацію. Відповідне рішення на пленарному засіданні підтримали лише 176 народних депутатів.

Верховна Рада відхилила законопроект про спецконфіскацію. Парламентарі не підтримали ні пропозицію доопрацювати документ в комітеті, ні повернути його автору законодавчої ініціативи.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає «Слово і Діло».

Так, передбачалося дозволити конфіскацію активів у розмірі не менше 1 тисячі мінімальних зарплат (на даний момент близько 1 450 000 гривень). Разом з тим стягнення до держбюджету необґрунтованих активів пропонується дозволити й відносно іноземців, а також депутатів парламенту і суддів без зняття з них недоторканності.

Спецконфіскація в цифрах і фактах«Слово і Діло» проаналізувало, на що потенційно могли б піти кошти, передбачені в Бюджеті як доходи від конфіскації майна чиновників режиму Віктора Януковича.

Зазначимо, нардепи розглядали документ у першому читанні. За основу проект закону підтримали лише 176 депутатів ВР при 226 необхідних. За направлення законопроекту на повторне перше читання в комітет проголосували 201, 212, 211 нардепів, за направлення суб'єкту законодавчої ініціативи – 212 парламентаріїв.

«Проект закону №5142 відхилений», - підсумував глава парламенту Андрій Парубій.

Раніше, в Європейському Союзі рекомендували Україні не ухвалювати проект закону про спецконфіскацію в його нинішній редакції, а зосередитися на використанні чинних механізмів для повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: