Спецконфіскація в цифрах і фактах

Читать на русском

Кошти, виручені від конфіскації грошей та майна політиків, пов’язаних із Віктором Януковичем, могли б піти на одноразові виплати в розмірі 1,5 тис. грн 7 мільйонам пенсіонерів чи на те, щоб купити майже 2 тисячі квартир, як у народного депутата Сергія Лещенка. До слова, нещодавно Київрада ухвалила рішення про виділення 280 млн грн на купівлю 265 квартир учасникам АТО. Шляхом нескладних підрахунків можна встановити, що на кошти від спецконфіскації можна було б забезпечити житлом за відповідною ціною майже 10 тисяч учасників бойових дій.

Якщо порівнювати цю дохідну статтю Бюджету, наприклад, із чистим прибутком «Нафтогазу» за 2015 рік, то вона становила б лише 1/12 від цієї суми. Порівняно ж із доходами одного з найбагатших людей України, голови «Індустріального союзу Донбасу» Сергія Тарути, вона становить приблизно третину його статків.

Нагадаємо, вчора завершився перший етап електронного декларування. Свої декларації не встигли подати 7 народних депутатів, більшість – представники «Волі народу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: