В ЄС виступають проти закону про спецконфіскацію в нинішній редакції

Читать на русском
Голова представництва ЄС Хьюг Мінгареллі заявив, що чинну редакцію законопроекту про так звану спецконфіскацію потрібно доопрацювати.

В Європейському Союзі рекомендують Україні не ухвалювати проект закону про спецконфіскацію в його нинішній редакції, а зосередитися на використанні чинних механізмів для повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Про це йдеться в листі голови представництва ЄС Х'юга Мінгареллі на ім'я голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем'якіна, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Так, у листі вказується, що проект закону №5142 «є значно кращим порівняно з попередніми проектами», однак деякі пункти все таки суперечливі.

«Це бачення було також підкреслено в недавньому консультативному висновку Ради Європи», – зазначив Мінгареллі.

У зв'язку з цим представник ЄС підкреслює, що «в контексті судової реформи, яка триває, ухвалення нинішнього проекту про конфіскацію в цивільно-правовому порядку в Україні не є бажаним».

«Ми рекомендуємо Україні зосередитися на імплементації чинних законодавчих актів, ухвалених у рамках процесу лібералізації візового режиму, а не створювати ще одну процедуру, й завершити створення Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами», – йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроект про спецконфіскацію. Також ми публікували інфографіку, що стосується коштів, які планують повернути за допомогою спецконфіскації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: