Вже не «ікона»: експерт оцінив зустріч Савченко з ватажками бойовиків

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Якби на місці Савченко був будь-який інший політик, такі дії все одно сприймалися б як такі, що йдуть врозріз інтересам країни.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про виключення Надії Савченко з «Батьківщини».

«Концептуальне питання, пов'язане з діяльністю Савченко, – це те, що вона намагається тлумачити, в тому числі й для міжнародного співтовариства, війну РФ проти України як громадянський конфлікт. Звичайно, «Батьківщина» хоче від цього дистанціюватися, й зрозуміло, чому вони хочуть позбутися Савченко», – розповідає політолог.

«Однозначно, це йде в руслі Росії. Російська концепція саме так хоче подавати українсько-російський воєнний конфлікт – як внутрішню війну. Тому, звичайно, є підозри, що Савченко оприлюднює тези, які свого часу педалювала пропаганда Кремля: прямі переговори з «ЛНР», виступ проти надання летальної зброї, дружнє ставлення до Новинського», – підкреслив експерт.

За його словами, рано чи пізно «Батьківщина» змушена була б відмежуватися від Савченко, яка сьогодні грає їм лише в мінус.

«Вони вже не здатні на таку довготривалу компанію відбілювання всього, що скаже Савченко», – наголосив він.

Феномен Надії Савченко, або Гібридна полонянка КремляСьогодні, 25 травня, в Україну з полону РФ може повернутися українська льотчиця Надія Савченко.

«Певний час вона була дійсно нашою «іконою». Ми розуміли, що питання не стільки в Савченко, а в тому, що вона демонструє, що Україна незламна. В будь-якій історії поява героя – це нормальний процес. Але коли герой повертається до мирного життя, чи залишається він героєм?», – проаналізував ситуацію Андрій Дуда.

Напередодні стало відомо, що Надія Савченко в Мінську нардеп зустрічалася з ватажками так званих «ЛНР» і «ДНР». Вони нібито обговорювали питання звільнення заручників.

Нагадаємо, в травні 2016 року Президент Петро Порошенко присвоїв Надії Савченко звання Героя України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: