Савченко підтвердила, що домовлялася з ватажками бойовиків – СБУ

Читать на русском
Нардеп Надія Савченко підтвердила слідчим Служби безпеки України, що в Мінську спілкувалася з лідерами ДНР та ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.
Надія СавченкоФото з відкритих джерел

Нардеп Надія Савченко підтвердила слідчим Служби безпеки України, що в Мінську спілкувалася з лідерами «ДНР» та «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вона підтвердила факт поїздки до Мінська й зустрічі з лідерами терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР», – сказав він.

Плотницький підтвердив зустріч із Савченко і розповів, про що вони говорилиЛідер бойовиків вважає, що потрібно знаходити шляхи для мирного вирішення питань, а не військового. Головною темою переговорів був обмін полоненими за формулою всіх на всіх.

Повідомляється, що Савченко в якості свідка відповіла на низку запитань, що цікавлять слідчих СБУ, в рамках кримінального провадження про створення терористичної організації «ДНР».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 7 грудня Надія Савченко таємно відвідала Мінськ, де за посередництва ФСБ Росії зустрілася із Захарченком та Плотницьким. Припускають, що Савченко могла говорити з проросійськими бойовиками про обмін полоненими. Нардеп не попереджала СБУ про поїздку до Мінська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: