Зустрічаючись із Захарченком і Плотницьким, Савченко їх легітимізує – Луценко

Читать на русском
Народний депутат України Ірина Луценко вважає, що Надія Савченко, зустрічаючись із ватажками так званих ЛНР і ДНР Ігорем Плотницьким та Олександром Захарченком, їх легітимізує.

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенко» Ірина Луценко вважає, що народний депутат від фракції «Батьківщини» Надія Савченко, зустрічаючись із ватажками так званих «ЛНР» і «ДНР» Ігорем Плотницьким та Олександром Захарченком, їх легітимізує.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Батьківщина» обговорить можливе виключення Савченко з фракціїНа засіданні фракції Батьківщина обговорить питання можливого виключення з неї народного депутата Надії Савченко.

«Що робить Савченко? Вона знижує рівень переговорів до «шісток» Путіна. У Тристоронній мінській групі представники «ЛНР» і «ДНР» можуть лише спостерігати. Вони не мають права голосу, до їхньої думки не прислухаються, українська сторона з ними не спілкується як із нелегітимними представниками нелегітимних новоутворень. А Надія Савченко, виїжджаючи безпосередньо до Захарченка й Плотницького, таким чином легітимізує їх. Виходить так, що «шістка» від «Батьківщини» спілкується з «шістками» Путіна, тим самим показуючи, що Путін тут ні до чого», – говорить Луценко.

Як повідомлялося раніше, Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ЛНР» і «ДНР».

Служба безпеки України заявила, що ця зустріч не була погоджена. Савченко викликали на допит, де вона підтвердила факт таких переговорів.

У «Батьківщині» заявили, що виступають проти переговорів із терористами, а Савченко не координує свої дії з фракцією й партією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: