Антоніу Гутерреш склав присягу на посаду нового генсека ООН

Читать на русском
Антоніу Гутерреш приніс присягу на посаду нового генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.

Колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерреш приніс присягу на посаду нового генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй. Офіційно він змінить на посаді нинішнього генсека Пан Гі Муна 1 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

У своїй промові перед Генеральною Асамблеєю ООН Гутерреш зазначив, що організація протягом десятиліть сприяла збереженню миру на Землі, проте зараз вона насилу справляється з цим завданням.

«ООН повинна бути готова до змін. Наш найсерйозніший недолік - і тут я маю на увазі все міжнародне співтовариство - це нездатність запобігти кризам. ООН народилася в ході війни; сьогодні ми повинні бути тут для світу», - сказав Гутерреш.

У жовтні новий генсек заявив в, що його пріоритетним напрямком на цій посаді стане закінчення військового конфлікту в Сирії.

67-річний Гутерреш змінює на посаді глави ООН 72-річного Пан Гі Муна, який очолював організацію з січня 2007 року.

Антоніу Гутерреш був прем'єр-міністром Португалії з 1995 по 2002 рік. У 2005 році він був призначений на пост верховного комісара ООН у справах біженців і займав його до 2015 року.

Нагадаємо, раніше нинішній генеральний секретар ООН Пан Гі Мун приніс офіційні вибачення жителям Гаїті за причетність організації до зараження жителів цієї країни холерою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: