Новий генсек ООН приступить до роботи із січня 2017 року

Читать на русском
Генеральна асамблея ООН у четвер затвердила кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Португалії Антоніу Гутерриша на посаду генсека організації. Він приступить до роботи на новій посаді 1 січня 2017 року.
Колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерріш

Сьогодні Генеральна асамблея ООН затвердила кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Португалії Антоніу Гутерриша на посаду генсека Всесвітньої організації.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

На засіданні була розглянута резолюція, згідно з якою португальський політик буде призначений головою ООН із 1 січня 2017 року до 31 грудня 2021 року. Генасамблея підтримала резолюцію шляхом акламації.

Кількість жертв серед цивільних на Донбасі різко зросла – ООНМоніторингова місія ООН із прав людини називає 188 жертв серед мирного населення на сході України за період з середини травня до середини серпня поточного року, що більше на 66% порівняно з попереднім звітним періодом.

«Я оголошую, що Антоніо Гутерриш призначений генеральним секретарем ООН на період із 1 січня 2017 року до 31 грудня 2021 року», – оголосив голова ГА ООН Питем Томсон.

В жовтні Рада Безпеки ООН підтримала призначення Гутерриша на посаду генсека ООН.

Раніше повідомлялося, що Росія на місяць очолить Радбез ООН.

Нагадаємо, що Рада безпеки ООН закликала всі світові держави відмовитися від ядерних випробувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: