Генсек ООН вибачився перед жителями Гаїті за холеру

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун приніс жителям Гаїті вибачення за зараження остров'ян холерою.
Пан Гі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун приніс офіційні вибачення жителям Гаїті за причетність організації до зараження жителів цієї країни холерою.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на NEWSru.com.

Повідомляється, що ООН вперше приносить вибачення жителям Гаїті в зв'язку зі спалахом холери в країні. До сих пір в організації заперечували свою причетність до епідемії і вибачатися відмовлялися.

«ООН глибоко шкодує з приводу загибелі і страждань гаїтянського народу, пов'язаних зі спалахом холери. Від імені ООН я хочу чітко сказати: ми вибачаємося перед гаїтянські народом», - сказав Пан Гі Мун.

Він додав, що в ООН «не вжили всіх необхідних заходів у зв'язку зі спалахом холери та її поширенням в Гаїті».

Жителі Алеппо відрізані від поставок їжі та медикаментів – ООНМирне населення східної частини сирійського Алеппо через інтенсивні бойові дії і бомбардування залишилися повністю відрізаними від поставок їжі і медикаментів.

«Ми приносимо вибачення за ту роль, яку відігравала ООН в цій ситуації», - заявив генсек.

У зв'язку з цим генсек ООН представив делегатам Генеральної Асамблеї ООН нову стратегію боротьби з холерою в Гаїті і закликав держави виділити ресурси на її здійснення.

Раніше на Гаїті не було холери. Перший випадок було зареєстровано 21 жовтня 2010 року в регіоні Артібоніт після прибуття туди непальських миротворців.

За даними Міністерства охорони здоров'я Гаїті, в результаті спалаху холери заразилися близько 800 тис. Чоловік, з них понад дев'ять тисяч померли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: