ООН підрахувало втрати цивільних від конфлікту на Донбасі

Читать на русском
За даними Організації Об'єднаних Націй, на сході України за останні три місяці загинули 32 особи.

За серпень - листопад 2016 роки кількість жертв серед цивільного населення від конфлікту на Донбасі склала 32 людини убитими і 132 пораненими. Ці цифри під час презентації 16-го доповіді про ситуацію з правами людини в Україні 8 грудня назвала голова Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ASN.

«Наша місія присутня в Україні з квітня 2014 року. Два з половиною роки ми працюємо з урядом України для поліпшення ситуації з правами людини для кожного в країні. Це був важкий період, позначений збройним конфліктом, соціальною та інституціональною турбулентністю ... Ми робили і робимо це з великою кількістю жертв порушень прав людини ... Наші звіти відображають реалії життя», - заявила вона.

Наступного року українці отримають допомогу від ООН – ГеращенкоУ 2017 році Україна отримає від Організації Об'єднаних Націй 214 мільйонів доларів допомоги.

За її словами, 16-та доповідь охопила звітний період з 16 серпня по 15 листопада 2016 року. «У ньому ми виклали наші спостереження, засновані на інтерв'ю з 176 свідками і жертвами порушення прав людини. Протягом цього періоду були активізовані дипломатичні зусилля для деескалації конфлікту і дійсно ми побачили загальне зниження кількості жертв серед цивільного населення за ці три місяці», - підкреслила вона.

«У вересні було зафіксовано в чотири рази менше жертв, ніж в серпні. Але недостатній рівень дотримання домовленостей про припинення вогню з боку урядових сил і озброєних груп призводять до відновлення бойових дій. І в жовтні кількість втрат серед цивільного населення повернулося на той рівень, який ми відзначали влітку. На початку грудня - в кінці листопада кількість жертв знову знизилася. За звітний період в цілому ми зафіксували 32 смерті серед цивільних осіб і 132 поранено, пов'язаних з конфліктом. Крім документування жертв ми проводимо інтерв'ю з постраждалими, їхніми родинами, які свідчать про спустошення і збитки, завдані конфліктом в Донецькій і Луганській областях», - повідомила Фрейзер.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував дії Росії в Україні і заявив, що агресія РФ повернула питання війни і миру на порядок денний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: