Савченко назвала імена своїх викрадачів

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко дала свідчення на засіданні Подільського райсуду Києва за обвинуваченням голови так званої ЛНР Ігора Плотницького в тероризмі, захопленні і викрадення людей.

Надія Савченко давала свідчення в Подільському райсуді Києва у справі про її викрадення.

Про це пише «УНІАН», передає «Слово і Діло».

17 червня 2014 року за наказом Теслярської бойовики збройного формування «батальйон «Зоря» вчинили напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України і захопили в полон старшого лейтенанта ВСУ Надію Савченко.

Відразу після викрадення під Стукаловой Балкою, Савченко допитував особисто Плотницький - керівник «ЛНР», а потім її передали на одній з шахт в Луганській області в районі Ізварине співробітникам ФСБ для подальшого переправлення на територію РФ, передає УНІАН.

Кабмін вніс до парламенту зміни до «закону Савченко»Кабінет міністрів України підготував низку змін до «закону Савченко», в тому числі обмеження його застосування до деяких засуджених.

«Проти мене було сплановано викрадення. Плотницький і подібні йому доповідали ФСБ, що у нас є такі-то, такі-то і підходять вони їм. Він просто звітував і виконував накази, які йому давали з Росії», – сказала вона.

Савченко також зазначила, що під час однієї з розмов Плотницький сказав їй: «Твоє життя тут нічого не варте, тому я тебе віддаю, там ти житимеш; ось побачиш, ми ще будемо воювати на румунському кордоні».

Наступне судове засідання заплановане на 16 листопада о 9.30. Будуть заслухані матері нашої льотчиці. Всього на даний момент у справі фігурує 17 свідків з боку звинувачення.

Нагадаємо, що 31 серпня Подільський райсуд Києва дозволив проведення заочного розгляду справи проти ватажка «ЛНР» Плотницького за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень.

11 жовтня Подільський районний суд Києва допитав народного депутата Надію Савченко в рамках розгляду виробництва проти ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: