В Одеській області знайшли поклади газу обсягом 35 мільярдів кубометрів

Читать на русском
У Державній службі геології та надр розповіли про виявлення покладів газу в Одеській області, на Північно-західному шельфі Чорного моря.
фото: УНІАН

Геолого-розвідницьке судно «Искатель» виявило на Північно-західному шельфі Чорного моря (Одеська область) поклади газу обсягом 35 мільярдів кубометрів.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови Державної служби геології і надр Микола Бояркін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ЦТС.

Пошукова зона шельфу становить 7 тисяч квадратних метрів і складається з восьми ділянок, з яких «Искатель» досліджував лише дві.

«Урядова програма-2020 передбачає повне забезпечення наших потреб власними енергоносіями. Плани амбітні, але цілком реальні. Той факт, що Україна відновила пошук нафти й газу на шельфі Чорного моря, свідчить про титанічний зсув у геологорозвідці України. За нашими оцінками, запаси газу становлять не менш ніж 40 мільярдів кубометрів газу на площі 7 тисяч квадратних метрів Північно-західного шельфу Чорного моря», – сказав Бояркін.

Вихід у рейс «Искателя»: експерт пояснив, чому пошук нафти в Чорному морі – це авантюраЕксперт оцінив перспективи виходу в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна та пошуку нафти й газу на шельфі Чорного моря.

Він додав, що в України є достатньо ресурсів для забезпечення власних потреб газом, налагодити видобуток країна здатна також самостійно.

«40 мільярдів кубометрів – це мінімальні цифри, які можна було назвати, адже лише на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тисяч квадратних метрів уже знайдено близько 35 мільярдів кубометрів газу. Ще залишається обстежити 6 ділянок, на яких запаси також дуже значні», – зазначив Бояркін.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр із соціальних питань Павло Розенко заявив, що подорожчання газу для населення в наступного року не планується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: