У Брюсселі розпочалися газові переговори між Україною, Росією та ЄС

Читать на русском
У Брюсселі розпочинаються міністерські переговори між Євросоюзом, Україною та Росією про умови постачання російського газу.

У Брюсселі розпочинаються міністерські переговори між Євросоюзом, Україною та Росією щодо умов поставок російського газу.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв перед проведенням переговорів заявив, що українська сторона на переговорах наполягатиме, що можливі домовленості про відновлення закупівлі російського газу в зимовий період мають влаштовувати всі сторони та ґрунтуватися на підписанні додаткових угод до чинних контрактів.

У «Нафтогазі» розповіли, чи вистачить Україні запасів на пікові періоди зимиГолова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв розповів, скільки газу залишилося в підземних сховищах та чи вистачить запасів на пікові періоди зими.

Українську делегацію очолює міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, російську – міністр енергетики Олександр Новак. Російського монополіста ВАТ «Газпром» представляє заступник голови Олександр Медведєв.

«Метою дискусій є намагання досягти консенсусу щодо підписання нового тристороннього зимового пакету в форматі, якій ми мали в 2014-2015 роках», – розповів Коболєв.

Він висловив сподівання на те, що російська сторона погодиться на підписання додаткової угоди до чинного контракту.

Водночас голова «Нафтогазу» зазначив, що головною метою переговорів у п'ятницю є досягнення домовленостей про технічні умови поставок російського газу, включаючи визначення обсягів, від чого залежатиме ціна на енергоносій.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» відмовився йти на мирову угоду з «Газпромом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: