Україна посилює сферу радіоелектронної боротьби – Полторак

Читать на русском
Деякі станції радіоелектронної боротьби українського виробництва вже поставлені до ЗСУ, деякі – зараз перебувають на останньому етапі випробувань.

Україна закупила станції радіоелектронної боротьби (РЕБ) в країнах Європи і наразі проводить їх приймання, а розробка аналогічних вітчизняних засобів уже завершена й перші системи поставлені на озброєння.

Про це заявляє міністр оборони Степан Полторак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Росія експериментує й випробовує те, що в них нове є, в тому числі в питаннях, пов'язаних із розвідкою та радіоелектронною боротьбою. Але в нас є напрацювання сьогодні нашого військово-промислового комплексу. Крім того, ми закупили, я б не хотів говорити кількість їх, станції радіоелектронної боротьби в європейських країнах, і до кінця року вони будуть поставлені в Україну», – говорить міністр оборони.

«Укроборонпром» відновить виробництво апаратів супутникового зв'язкуТернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», яке входить до структури ДК «Укроборонпром», отримало можливість відновити свої потужності та інвестувати у виробництво.

За його словами, деякі станції радіоелектронної боротьби українського виробництва вже поставлені ЗСУ. «Деякі зараз перебувають на останньому етапі випробувань – проходять державні випробування», – розповів Полторак.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Холдингова компанія «Укрспецтехніка», що входить до структури ДК «Укроборонпром», підготувала до виставки «Зброя та Безпека-2016» комплекс розвідки і РЕБ «Джеб», а також низку інших нових зразків ОВТ.

Нагадаємо, що ДК «Укроборонпром» готується до створення корпорацій на основі підприємств державної власності у сфері бронетанкобудування, виробництва засобів РЕБ та боєприпасів за аналогією зі створеною раніше авіабудівною корпорацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: