Україна і Японія нарощують товарообіг – МЕРТ

Читать на русском

Україна і Японія наростили товарообіг за вісім місяців до 449,3 млн доларів США або на на 14,8 відсотків порівняно з минулим роком.

За 8 місяців 2016 року двосторонній товарообіг між Україною та Японією склав $449,3 млн і збільшився порівняно з відповідним періодом 2015 року на 14,8%.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає «Слово і Діло».

«Співпраця з Японією має величезний потенціал, тому українська делегація на чолі зі Степаном Кубівим вирушили з візитом до цієї країни. Сьогодні в зустрічі з японським агентством міжнародного співробітництва «Джайка» взяла участь Наталя Микольська», – йдеться в повідомленні.

«Джайка» – це урядова організація, яка координує програму з надання технічної допомоги, виділення пільгових кредитів, а також грантової (безоплатної) допомоги урядам інших країн. На зустрічі з нею обговорили можливості підтримки України у сфері залучення інвестицій, просування українського експорту, сільського господарства, інфраструктури та інновацій. Важливими є й можливості для участі японських інвесторів в приватизації, яка є одним із пріоритетів уряду.

У МЕРТ спрогнозували зростання економіки на 2016-2017 рокиУ Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозують інфляцію близько 14%, а ВВП – 1% за підсумками року.

Як повідомлялося раніше, корпорація Itochu з Японії готова модернізувати ще 10 вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена ​​в будівництві столичного метро.

Нагадаємо, що в 2016 році в рамках Кіотського протоколу на модернізацію генеральному виконавцю робіт – ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» – передано ще 15 вагонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: