В Держлісагентстві розповіли, скільки коштуватиме новорічна ялинка в Україні

Читать на русском
Цінова політика на новорічні ялинки в 2016 році залишається в середньому на рівні минулого року. В Україні середня ціна складає 56 грн за погонний метр.

В Україні середня ціна на новорічну ялинку становить 56 грн за погонний метр із державних лісових господарств.

Про це повідомили в прес-службі Державного агентства лісових ресурсів України, передає «Слово і Діло».

«Цінова політика на новорічні ялинки в 2016 році залишається в середньому на рівні минулого року. В Україні середня ціна становить 56 гривень за погонний метр», – повідомили у відомстві.

Держлісагентство хоче збільшити штрафи за незаконну рубку в 10 разівДержавне агентство лісових ресурсів розробило законопроект, яким, у тому числі, пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 грн до 1700 грн.

Зокрема, за інформацією прес-служби, в державних лісгоспах Полісся вартість новорічної ялинки (сосна звичайна) довжиною 1 м складає в межах 30-40 грн, лісгоспах лісостепової та степової зони – в межах 50-60 грн (в основному сосна кримська), а на підприємствах Карпатського регіону (ялина звичайна та ялиця біла) – 55-65 грн.

В Держлісагентстві зазначили, що українці можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах у своєму регіоні, й це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах.

При цьому у відомстві уточнили, що на кожній новорічній ялинці буде етикетка зі спеціального паперу. Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер і відповідний до нього штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Нагадаємо, що державне агентство лісових ресурсів посилило охорону хвойних лісів України для запобігання незаконних рубок дерев напередодні новорічних свят.

Як повідомляло «Слово і Діло», Асоціація індустрії гостинності України порахувала де й за скільки українці зустрічатимуть 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: