Переїзд кримськотатарського телеканалу ATR в Литву є неприйнятним – Стець

Читать на русском
Стець вважає можливий переїзд ATR в Литву неприйнятним і порушить питання про виділення коштів на засіданні Кабміну.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вважає можливий переїзд кримськотатарського телеканалу ATR в Литву неприйнятним і має намір порушити питання про виконання рішення Кабінету міністрів України про виділення каналу коштів на наступному засіданні уряду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Питання, яке зависло в повітрі, через повідомлення про те, що фінансування або ті кошти, які ми як Кабінет міністрів мали б виділити телеканалу ATR, не виділені досі, і є загрози того, що тому телеканал буде змушений виїхати працювати в одну з балтійських країн – Литву. Це є неприйнятним», – сказав міністр на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, рішення про виділення коштів для підтримки роботи каналу має бути виконано.

«Ми маємо дати кошти ATR. Якщо в когось із моїх колег виникають питання про проблеми, пов'язані з юридичною термінологією, маються на увазі колеги, які є міністрами, то я хочу почути їхню публічну позицію. Наприклад, я маю на увазі міністра фінансів пана Данилюка. Він має озвучити, де є проблеми в рішеннях Кабміну, які, можливо, мають юридичні колізії», – заявив міністр інформаційної політики.

Стець наголосив, що має намір порушити це питання на наступному засіданні уряду й попросив міністра юстиції Павла Петренка допомогти з вирішенням можливих юридичних проблем із виконанням рішення про виділення коштів ATR.

Нагадаємо, що кримськотатарський телеканал ATR заявляв про намір переїхати в Литву через відсутність фінансування в Україні.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що ніхто з кримських татар не голосував на «виборах» до Держдуми РФ, які проходили 18 вересня в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: