Окупований Крим підключать до газотранспортної системи Росії в грудні

Читать на русском
Окупований Крим планують підключити до газотранспортної системи материкової частини Росії в грудні 2016 року.

Врізання міжсистемної перемички для об'єднання системи газопостачання материкової частини Російської Федерації з газотранспортною системою Кримського півострова (газопровід Джанкой-Феодосія-Керч) будуть виконані в грудні 2106 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

«Здійснення робіт зі врізання міжсистемної перемички для об'єднання системи газопостачання материкової частини Російської Федерації з газотранспортною системою Кримського півострова (газопровід Джанкой-Феодосія-Керч) будуть виконані в поточному місяці», – пояснили в прес-службі Міністерства енергетики Росії.

Стало відомо, скільки газу викачує РФ з українських родовищ на Чорному моріУ НАК «Нафтогаз України» підрахували, що Росія із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

Спочатку введення в експлуатацію газопроводу Краснодарський край-Крим було визначене на другий квартал 2017 року, однак Міненерго РФ опрацьовує варіант щодо введення його в першій черзі наприкінці 2016 року, щоб почати поставки газу вже в поточний осінньо-зимовий період.

Раніше повідомлялося, що «Чорноморнафтогаз» отримав дозвіл на будівництво магістрального газопроводу Керч-Сімферополь-Севастополь.

Нагадаємо, що будівництво газопроводу Краснодарський край-Крим призведе до накладення додаткових санкцій на компанії, які постачатимуть матеріали й братимуть у ньому участь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: