Бідними українців зробили не нові ціни – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про формування в Україні незалежного енергоринку.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що уряд робить усе, щоб зламати багаторічні схеми вимивання державних грошей до кишень олігархів, які «прикривалися дешевим газом» і привели українців до бідності.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Коли нас критикують за те, що сьогодні 6,5-7 мільйонів домогосподарств отримуватимуть субсидію, то я б хотів відповісти: не нові ціни зробили українців бідними. Бідною нашу країну робили багаторічні схеми вимивання державних коштів до кишень олігархів, які прикривалися нібито дешевим газом. Сьогодні ми ці схеми ламаємо, незважаючи на шалений опір тих, хто був причетним до їх створення», – написав Гройсман.

При цьому він уточнив, що новини про нові енергоконтракти підтверджують, що «ситуація змінюється й із кожним днем ці зміни будуть більш відчутними».

Як розповів прем'єр, нещодавно з Україною уклали договори такі компанії, як Trading SA та TrailStone Energy LLC. За його словами, зараз є всі підстави для формування повноцінного енергетичного ринку, який дозволить наповнити Держбюджет.

«Ринок – це конкуренція, й у тому числі конкурентні ціни для споживачів. Формування повноцінного енергетичного ринку, зростання обсягів власного видобутку газу, впровадження енергоефективності, збільшення надходжень від державних компаній до Бюджету – все це наслідки тих рішень щодо оздоровлення енергетичного сектора, які ми ухвалюємо», – написав прем'єр-міністр.

Додамо, Володимир Гройсман пообіцяв, що уряд до кінця року завершить роботу над Енергетичною стратегією України, яка передбачатиме заходи з досягнення енергетичної незалежності країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: