Гройсман розповів, на що вплине зростання мінімальної зарплати з наступного року

Читать на русском
Зростання мінімальної зарплати до 3200 грн не матиме негативного ефекту, водночас в уряді очікують, що такий крок стимулюватиме внутрішнє споживання.

У Кабінеті міністрів сподіваються, що зростання мінімальної зарплати до 3200 грн із 1 січня 2017 року стане стимулом зростання внутрішнього споживання.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Хотів би підкреслити: кожна працююча людина буде отримувати не менш ніж 3200 гривень. Ми дуже зважено підходили до такого підвищення, воно не призведе до негативу. Воно буде стимулювати внутрішнє споживання», – сказав Гройсман.

За його словами, навіть у НБУ вважають, що зростання мінімальної зарплати підвищить зростання економіки.

«Це політикани, які сповідують принцип «що гірше, то краще» – для них і для їхніх політичних рейтингів. Але така антидержавна позиція не має отримувати підтримку громадян. Для нас важливо розвивати економіку, підтримувати інвестиції, бізнес, і щоб праця громадян була оплачена належним чином», – зазначив прем'єр.

Як повідомлялося раніше, наступного року уряд України передбачає зростання соціальних витрат на 23%, а мінімальна зарплата збільшиться вдвічі – з 1600 до 3200 грн, для чого в Державному бюджеті-2017 передбачені додаткові витрати в розмірі 28,3 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: