За рівнем зарплат Україна остання в Європі – Рева

Читать на русском
Рівень українських зарплат є найнижчим серед країн Європи. Україна прагне в Європу, а от дохід громадян геть не європейський.

Україна посідає останнє місце серед європейських країн за рівнем зарплат.

Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише «РБК-Украина», передає «Слово і Діло».

«За рівнем заробітної плати Україна посідає ганебне останнє місце в Європі, куди ми так прагнемо, а серед країн СРСР ми випереджаємо лише Таджикистан поки», – зазначив Рева.

Зарплата у чоловіків в Україні на третину вища, ніж у жінок – ДержстатНайприбутковішими і для жінок, і для чоловіків виявилися галузі інформації та телекомунікації, фінансової та страхової діяльності.

Міністр повідомив, що з 1 січня 2017 року уряд підвищив посадові оклади працівників першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки на 44%.

«Посадовий оклад працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки порівняно із сьогоднішнім днем із 1 січня 2017 року зросте на 44%. Таким чином буде ліквідований розрив у 265 гривень, який існує між цим показником і затвердженим прожитковим мінімумом», – заявив Рева.

Крім того, за словами міністра, в середньому на 50% зростуть посадові оклади працівників бюджетної сфери. Враховуючи диференційованість окладів бюджетників, рівень оплати їхньої праці буде різним залежно від рівня кваліфікації та складності робіт.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата та страхові виплати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: