Частка Росії в балансі зовнішньої торгівлі України скоротилася до 8% – Порошенко

Читать на русском
Провал у двосторонній торгівлі між Україною та РФ став можливим після російської економічної блокади, в результаті якої для всіх українських виробників був закритий російський ринок.

Частка Росії в загальному балансі зовнішньої торгівлі України за час російської агресії скоротилася до 8%.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, відкриваючи українсько-литовський бізнес-форум у понеділок у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Украна».

«З 36% ви знаєте, скільки сьогодні становить частка Росії в загальному балансі зовнішньої торгівлі України? 8 відсотків», – заявив Президент.

Порошенко розповів про результати запровадження ЗВТ з ЄСУкраїнський Глава держави Петро Порошенко розповів про результати запровадження зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Такий різкий провал у торгівлі став можливим після російської економічної блокади, в результаті якої для всіх українських виробників був закритий російський ринок із порушенням усіх правил СОТ.

Як повідомлялося раніше, спікер Кнесету Ізраїлю Юлій Едельштейн сподівається на підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем у 2017 році.

Нагадаємо, що за 8 місяців 2016 року двосторонній товарообіг між Україною та Японією склав $449,3 млн і збільшився порівняно з відповідним періодом 2015 року на 14,8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: