Санкції проти РФ будуть продовжені на півроку – Туск

Читать на русском
Президент Євроради зазначив, що позиція щодо санкцій проти росіян вже не є одностайною в Європі.

Європа налаштована продовжити санкції проти Росії, особливо проукраїнську позицію в цьому питанні займають країни Балтії та поляки.

Про це розповів у інтерв'ю телеканалу tvn24 заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, пише 112.ua, передає «Слово і Діло».

У продовженні санкцій він не сумнівається, однак поки не може сказати, що буде після завершення їх терміну.

«Все вказує на те, що ще одного разу вдасться продовжити санкції проти Росії. А що буде через шість місяців, оскільки зараз можна продовжити санкції на чергові шість місяців, цього ніхто не може передбачити», – заявив Туск.

Голова МЗС Франції виключив зняття санкцій із РосіїУ французькому Міністерстві закордонних справ прокоментували можливість зняття антиросійських санкцій.

Він додав, що досить тверду проукраїнську позицію в цьому питанні в ЄС займають Польща, Литва, Латвія, Естонія, Швеція, частково Великобританія, але цей погляд уже не є єдиним у Європі. Туск також зазначив, що без механізму «нормандського формату» складно було б зберегти єдність всього Євросоюзу в питанні санкцій.

Зазначимо, що 21 червня поточного року Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) погодив рішення продовжити до 31 січня 2017 року економічні санкції проти Росії за її дії в Україні.

1 липня ЄС затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку. Санкції ЄС передбачають обмеження співпраці з російськими банками, обмеження імпорту та експорту, торгівлі, зокрема нафтою, газом та озброєнням.

Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив продовження на 10 років закону про санкції проти Ірану, який передбачає штрафи для американських компаній, які ведуть бізнес із цією близькосхідною країною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: