Фінляндія відновлює торгові контакти з Росією

Читать на русском
Фінляндія вперше після анексії Криму відновила торгово-економічні контакти з Російською Федерацією.

Вперше з 2013 року Фінляндія відновила торгово-економічні контакти з Росією.

Про це пише Financial Times, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що на чолі з російським віце-прем'єром і міністром торгівлі Фінляндії зібралася фінсько-російська торгова комісія.

«У нас 1300 кілометрів спільного кордону з Росією, тому в нас є багато питань, в яких нам час від часу потрібно співпрацювати. Проте в наших інтересах, щоб Захід зберігав єдність щодо порушень міжнародного права. Ці дві речі не суперечать одна одній», – сказав міністр торгівлі Фінляндії Кай Мікканен.

Китай хоче запровадити зону вільної торгівлі з УкраїноюКитайський посол у Києві Ду Вей заявив, що в КНР міркують про запровадження зони вільної торгівлі з Україною.

При цьому питання санкцій на зустрічі не обговорювалося.

Міністр також зазначив, що Росія, незважаючи на санкції, є п'ятим за обсягом напрямком фінського експорту, тому «важливо підтримати роботу фінських компаній у Росії». Він закликав не переоцінювати відновлення роботи спільної торгової комісії.

«У цьому немає нічого особливого і я б не став це переоцінювати», – сказав Мікканен.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністе та заступник міністра оборони США Роберт Ворк підписали політичну декларацію про розвиток оборонного співробітництва між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: