У Рівному з'явився гібридний тролейбус з дизельним і електродвигуном

Читать на русском
Це машини білоруського виробництва компанії Белкоммунмаш, кожна з яких коштує 7,5 млн грн.

У місті Рівне з'явився новий вид муніципального транспорту – дуобус, це гібрид тролейбуса, який обладнаний дизельним і електродвигуном.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Рівне вечірнє».

Два дуобуси курсують вулицями обласного центру вже кілька днів. Це машини білоруського виробництва компанії «Белкоммунмаш», кожна з яких коштує 7,5 млн грн.

За словами міського голови Рівного, Володимира Хомка, білоруські машини були закуплені з тієї причини, що в Україні подібних аналогів поки не випускають. Використання дуобусу вигідно з економічної точки зору – як каже мер, придбання 4-5 подібних гібридів обійдеться дешевше, ніж прокладання тролейбусного маршруту на відповідному напрямі.

ЄІБ виділить 200 мільйонів євро на розвиток пасажирського транспорту в УкраїніЄвропейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні 200 млн євро в рамках проекту «Розвиток міського пасажирського транспорту в містах України».

Дуобуси також економічні і зручні для міст з віддаленими маршрутами, оскільки не вимагають прокладання електромереж для тролейбусів. При необхідності вони можуть відхилятися в сторону зупинок, які можуть бути недоступні для традиційних тролейбусів.

Раніше Володимир Хомко розповів, що корейські інвестори відмовляються закуповувати для міста нові тролейбуси з електронною системою обліку пасажирів.

Нагадаємо, що в Одесі також планують запустити новий вид транспорту – електробус, який буде поєднувати в собі риси автобуса і тролейбуса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: