До Києва доставили польський швидкісний трамвай – фото

Читать на русском

Наступного місяця в Київ будуть доставлені ще шість трамваїв польського виробника PESA, які будуть задіяні на борщагівському напрямку.

Сьогодні до трамвайного депо ім. Шевченка прибув новий, другий за ліком, трамвай польського виробництва PESA.

У грудні він вийде на свій маршрут на Борщагівській лінії швидкісного трамвая, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на КП «Київпастранс».

«Ми чекаємо ще на 6 трамваїв PESA, які будуть доставлені до Києва наступного місяця. Також найближчим часом до КП «Київпастранс» прибуде один новий трамвай «Електрон» львівського виробництва, що, як і PESA, вийде на маршрут на Борщагівській лінії швидкісного трамвая», – повідомляють у «Київпастрансі».

Цього року на закупівлю 50 автобусів МАЗ було виділено 237,38 млн грн, а на трамваї іта 40 тролейбусів – 720,12 млн грн. Вартість одного вагона «Електрон» – 26,25 млн грн, а PESA – 1,15 млн євро.

«Київпастранс» отримує останні тролейбуси відповідно до угоди з ЄБРР. Учора до Києва прибув один тролейбус, сьогодні ще один, а до кінця грудня ми очікуємо ще на 9», – уточнили на підприємстві.

Раніше повідомлялося, що «Київпастранс» закупить 10 низькопольних трамвайних вагонів польського виробництва.

Нагадаємо, що столична влада отримає 90 млн євро на розвиток інфраструктури громадського транспорту в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: