ОБСЄ не має стільки сил, щоб закрити питання Донбасу – експерт

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Посилювати можна, але як інструмент ОБСЄ не дієвою формою вирішення проблем війни й миру.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи заяву очільника МЗС Павла Клімкін про необхідність посилення присутності ОБСЄ для врегулювання ситуації на Донбасі.

«Посилення, можливо, буде, але навряд чи воно щось дасть. Теоретично ОБСЄ може бути інструментом, якщо ситуація розвиватиметься таким чином, що за домовленостями РФ віддасть кордон. Доцільніше використовувати миротворчі війська», – наголосив політичний аналітик.

В ОБСЄ не має стільки сил та ресурсу, щоб закрити питання Донбасу. Це буде головним питанням.

Як підкреслив експерт, уже очевидно: ідея про те, що РФ віддасть кордон, руйнується, тому що вона знову наступає та повертає інший дискурс про донбаський народ та легітимність. Питання в тому, буде в ОБСЄ ресурс, щоб покрити кордон своїми представниками.

«Більш реалістичний сценарій такий, що ресурсу в них не буде. Поліцейська місія – утопічна ідея. Вони можуть дійсно використовувати ресурси моніторингу в певних точках, але не поліцейську місію», – проаналізував ситуацію Валентин Краснопьоров.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, ДебальцевомуСказано 18 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, в Німеччині пройшов саміт ОБСЄ, на якому агресія РФ в Україні була однією з головних тем для обговорення.

Відомо, що очільник німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував дії РФ в Україні, заявивши, що саме Москва після холодної війни повернула питання війни й миру на порядок денний.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: