На саміті ОБСЄ в Німеччині головними темами будуть Україна і Сирія

Читать на русском
У Гамбурзі сьогодні відкривається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, основними темами якої буде ситуація в Україні та Сирії.
Франк-Вальтер ШтайнмаєрФото з відкритих джерел

У Гамбурзі сьогодні відкривається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, основною темою якої буде ситуація в Україні та Сирії.

Про це пише видання Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

До кінця року в ОБСЄ головує Німеччина й очільник МЗС країни Франк-Вальтер Штайнмаєр. Напередодні зустрічі він закликав Росію до конструктивної співпраці.

Ситуація з безпекою на Донбасі залишається вкрай важкою – генсек НАТОРежим припинення вогню на Донбасі щодня порушується й ситуація з безпекою залишається складною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Під час зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим Штайнмаєр закликав Москву впровадити «негайне припинення вогню в Сирії», де російські війська підтримують наступ сил сирійського президента Башара Асада на Алеппо. Він закликав Лаврова домагатися політичного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр розкритикував дії Росії в Україні, в тому числі незаконну анексію Кримського півострова в 2014 році.

«Після завершення холодної війни здавалося, що в Європі питання війни й миру врегульовано раз і назавжди, проте російська анексія Криму повернула це питання на порядок денний», – наголосив він.

Штайнмаєр відзначив необхідність зміцнити ОБСЄ як «місце для постійного діалогу», щоб «подолати конфлікти» в Європі чи за її межами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: