РФ повернула питання війни і миру на порядок денний Європи – Штайнмаєр

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував дії РФ в Україні та закликав ОБСЄ посилити тиск.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував дії Росії в Україні та заявив, що агресія РФ повернула питання війни й миру на порядок денний.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на DW.

«Після завершення холодної війни в 1990 році здавалося, що в Європі питання війни й миру врегульовано раз і назавжди, проте російська анексія Криму повернула це питання на порядок денний», – констатував він.

При цьому напередодні конференції ОБСЄ в Гамбурзі німецький міністр закликав повернутися до більш тісного діалогу між Сходом і Заходом.

«Транскордонний обмін думками – найкращий шлях до врегулювання наявних конфліктів. У зв'язку з цим ОБСЄ конче необхідна та важлива, як ніколи раніше», – заявив очільник німецького МЗС.

Ситуація з безпекою на Донбасі залишається вкрай важкою – генсек НАТОРежим припинення вогню на Донбасі щодня порушується й ситуація з безпекою залишається складною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Як повідомив Штайнмаєр, основна увага на форумі буде присвячена агресії РФ в Україні та боротьбі з міжнародним тероризмом. Проте він закликав не покладати великих надій на те, що за підсумками зустрічі будуть вирішені кризові питання.

«Ми не можемо очікувати, що в ході цієї конференції всі кризи будуть вирішені одним помахом», – зазначив він.

Нагадаємо, 8 грудня в Гамбурзі відкривається конференція ОБСЄ за участю голів МЗС майже 50 держав.

Напередодні за підсумками зустрічі очільників МЗС у Мінську Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що переговори щодо Донбасу не принесли результату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: