У Затоці силовики проводять обшуки і затримання

Читать на русском
У місті Затока Одеської області проходить масштабна операція по припиненню діяльності групи місцевих чиновників і правоохоронців, підозрюваних у понад 50 злочини.

У Затоці, що в Одеській області, Нацполіція почала масштабну операцію з обшуками й арештами всіх елементів банди, до якої причетні чиновники селищної ради.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава МВС Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«Суспільство вже бачило першу частину операції по захисту прав естонських інвесторів від організованої злочинної групи, вымогавшей не більше і не менше 30% від залучених інвестицій у розмірі 50 млн євро за право ведення бізнесу», - йдеться в повідомленні.

У ВР зареєстрували законопроект про відставку АваковаУ Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.

Аваков уточнив, що перші затримання в травні 2016 провели за фактом замаху на вбивство представника інвестора.

«Було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 спальника, посередник). Оперативники і слідчі продовжували роботу по викриттю не тільки окремих щупалець, але всього злочинного спрута, всієї злочинної структури і його керівників», - зазначив він.

В ході фінальної операції 10 грудня було зафіксовано і внесено у виробництво більше 50 епізодів злочинів, які очолювали «обрані» на виборах керівники місцевої ради.

Серед злочинів - маніпуляція виборними процедурами та організація фіктивного голосування.

«Основна мета групи - наживатися на махінаціях з землею в курортній прибережної зони. І пішло-поїхало... ті самі 50 епізодів злочинів: від вже відомого широкій публіці замаху на вбивство і шантажу естонської інвестора, до підпалу баз відпочинку і санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів», - повідомив Аваков.

Він додав, що до операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції.

Нагадаємо, раніше в. о. начальника Національної поліції Вадим Троян заявив, що в Одесі під час розбою на гарячому затримано небезпечна банда.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: