Поліція за тиждень затримала сім банд – Троян

Читать на русском
За минулий тиждень українські правоохоронці ліквідували сім банд, заявив керівник Нацполіції.
Вадим Троян

В.о. начальника Національної поліції Вадим Троян заявив, що в Одесі під час розбою на гарячому затримано небезпечну банду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.net».

Троян повідомив, що, зловмисники намагалися втекти від поліції, наїхавши на двох оперативників обласного карного розшуку. З переслідуванням і стріляниною силами поліції Одеської області та спецпідрозділу КОРД затримані всі члени банди. У них вилучено зброю та наркотики. «Вже відомо, що на рахунку банди численні розбої», - додав Троян.

Також в Одеській області стався напад на фермерів: сім'ю били дерев'яними битами і забрали близько 160 тисяч грн, золоті прикраси і техніку. У момент втечі авто бандитів помітили правоохоронці та зупинили його для перевірки, з'ясувавши, що пасажири причетні до пограбування сім'ї. Всі члени банди раніше судимі. Вони причетні ще до трьох розбійних нападів.

Крім того, в Полтавській області затримано злочинну групу, що викрадала людей і вивозила їх за межі міста. Зловмисники вимагали гроші у рідних або грабували квартири заручників. Організатору групи - 22 роки, його спільникам від 21-го до 24 років.

Через трагедію в Княжичах відсторонили трьох керівників поліціїКерівників трьох підрозділів Національної поліції відсторонили від виконання службових обов'язків.

У Черкаській області бандити пограбували автобус з пасажирами, який зупинився на трасі. «Несподівано під'їхали на двох машинах і, погрожуючи зброєю, пограбували людей», - зазначив глава Нацполіціі. За його даними, вся банда затримана.

Викрито та нейтралізовано банду «гастролерів» в Кіровоградській області. Останні спеціалізувалися на жорстоких нападах на людей похилого віку: молодчики по 20-25 років душили і били людей похилого віку, після чого забирали останні заощадження. На рахунку банди, за словами керівника Нацполіції, близько 20 епізодів в декількох регіонах країни.

У Харківській області група зловмисників напала на чоловіка і відібрала у нього сумку з мільйоном гривень, які той мав намір витратити на покупку автомобіля, а потенційних продавців знайшов через інтернет. «Вони запропонували зустріч в Харкові, під час якої і відбувся напад. Банду затримали менш ніж за годину працівники спецбатальйону Харків на блокпосту. Вилучено гроші і зброю. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі», - резюмував Троян.

На рахунку розкритих за перший тиждень грудня семи банд - понад 50 розбійних нападів, викрадення і тортури потерпілих, вбивства і грабежі.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 4 грудня, в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони і спецназу КОРД. П'ятеро поліцейських загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: