Путін відреагував на прохання про звільнення Сенцова

Читать на русском
Лідер Російської Федерації Володимир Путін прокоментував прохання кінорежисера Олександра Сокурова про вирішення питання Олега Сенцова.
Олег Сенцов

Президент Росії Володимир Путін заявив, що матиме на увазі прохання режисера Олександра Сокурова про вирішення ситуації із засудженим українським режисером Олегом Сенцовим.

Про це він повідомив на спільному засіданні Ради при президенті РФ з культури і мистецтва та президентської Ради з російської мови, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Дякую, що ви звернули на це увагу, знаю, що це питання чутливе, матиму це на увазі», – відреагував Путін на прохання кінорежисера.

Також він зазначив, що необхідно виходити з того, що Росія є правовою державою.

«Питання такого роду, звичайно, мають вирішуватися судовою системою. Щодо його творчості, то він засуджений не за творчість, а за те, що взяв на себе зовсім інші функції, як стверджують органи слідства й суду. А саме – присвятив своє життя терористичній діяльності», – підкреслив Путін.

Нагадаємо, раніше українське Міністерство юстиції пригрозило Росії новими санкціями через Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Пізніше стало відомо, що Сенцова перевели до штрафного ізолятора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: