Лавров зізнався, навіщо РФ перекидає «Іскандери» в Калінінград

Читать на русском
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров розповів, чому в Кремлі розпорядилися перекидати ракетні комплекси в Калінінград.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров у інтерв'ю італійській газеті розповів, що Росія ухвалила рішення перекидати ракетні комплекси «Іскандер-М» через неоднозначну позицію та «деструктивні дії» НАТО.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Главком».

«В умовах, що склалися, Росія, яка стоїть перед необхідністю адаптуватися до мінливої в результаті деструктивних дій НАТО ситуації на континенті, змушена робити відповідний комплекс заходів у інтересах зміцнення обороноздатності та національної безпеки», – заявив Лавров.

При цьому він підкреслив, що таких заходів РФ вживає виключно на власній території.

«Перекидання ракетних комплексів здійснюється на території РФ, на відміну від США та деяких інших держав, які перекидають війська в суміжні з Росією країни й проводять «провокаційні військові демонстрації» біля російських кордонів», – наполіг голова МЗС РФ.

Як відомо, навесні 2016 року військові РФ почали проводити випробування ракет «Іскандер-М» на полігоні Капустин Яр. Восени в Калінінградську область активно почали перекидати ракетні комплекси. В Міноборони РФ офіційно це підтвердили.

В НАТО негативно відреагували на такий крок, заявивши, що комплекси розмістять біля кордонів Польщі та Литви, що лише посилює рівень напруженості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: