Клих і Карпюк попросили перевести їх в Україну

Читать на русском
Засуджені в Росії українці Микола Карпюк та Станіслав Клих просять Міністерство юстиції перевести їх в Україну.

Громадяни України Микола Карпюк та Станіслав Клих, незаконно засуджені в Чечні, направили звернення про переведення їх в Україну.

Міністерство юстиції отримало звернення й незабаром надішле відповідний запит до Росії, заявив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції Сергій Петухов, передає «Слово і Діло».

МЗС закликає РФ звільнити політв'язнів Карпюка та КлихаМіністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно звільнити політв'язнів Станіслава Клиха та Миколу Карпюка.

За його словами, Міністерство вже розпочало процедуру повернення Карпюка та Клиха відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб. Мін'юст отримав відповідний запит від ув'язнених про те, що вони хочуть, щоб їх переведели в Україну.

Як повідомлялося, 26 жовтня Верховний суд Росії визнав законним вирок, раніше винесений російським правосуддям українським громадянам Миколі Карпюку й Станіславу Клиху, засудженим до 22,5 та 20 років позбавлення волі нібито за участь у війні проти РФ під час Першої чеченської війни.

Обоє не визнали свою провину й заявляють, що були незаконно затримані, а зізнання російські слідчі отримали від них тортурами. Микола Карпюк говорив про тортури в російському СІЗО електричним струмом, голками під нігті й забороною спати цілодобово.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: