У Мін'юсті запропонували позбавляти водійських прав за борги

Читать на русском
У Міністерстві юстиції за борги запропонували позбавляти водійських прав. Про це розповів заступник міністра з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.
Фото з відкритих джерел

У Міністерстві юстиції за борги запропонували вилучати водійські права.

Про це розповів заступник міністра з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

Шкляр зазначив, що в Україні передбачено лише одне особистісне обмеження щодо боржників – заборона на виїзд за кордон.

«В Ізраїлі та Франції в разі несплати тих же аліментів боржнику можуть призупинити дію ліцензії або водійських прав», – зазначив він.

За словами заступника міністра, на момент підготовки та ухвалення закону про приватних виконавців такі жорсткі обмеження вирішили не вносити, щоб не заблокувати ухвалення документа в стінах ВР.

МОЗ планує впровадити єдину державну базу даних медоглядів водіївВ Україні планують створити єдину державну базу даних медичних оглядів певних категорій осіб.

«На ці кроки не пішли, розуміючи, що якщо відразу щільно «напакувати» закон, у нього не буде шансів пройти у ВР. Він і так пройшов із великими труднощами», – розповів Шкляр.

Автоюрист Вадим Володарський вважає, що забирати права за борги незаконно.

«Як можна співвіднести право на керування автомобілем і борг людини? Це взагалі різні правові відносини. Часто позбавлення прав не дає можливості людині працювати, а значить, і заробляти, щоб ті ж борги віддавати», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацбанк найняв юристів для роботи з боржниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: