Чехія надасть фінансову підтримку українським вишам з окупованої території

Читать на русском
Чехія підтримає українські вищі навчальні заклади, які через бойові дії та окупацію частини території України були змушені змінити своє місце розташування.

Чеський уряд підтримає українські вищі навчальні заклади, які через бойові дії та окупацію частини території України були змушені змінити місце розташування.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Після переговорів заступника міністра закордонних справ Чехії Якуба Дюрра з керівниками Міністерства освіти і науки України уряд Чехії вирішив у рамках програми допомоги «Модернізація державної системи освіти України» підтримати українські ВНЗ. Бюджет програми складає близько двох мільйонів євро.

З 2017 року керівників шкіл і вишів зобов'яжуть подавати е-деклараціїЗ 1 січня 2017 року, керівники управлінь освіти обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій, а також керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності будуть зобов'язані подавати е-декларації.

«Конкретно ми обговорили питання участі Чехії в розвитку інфраструктури ВНЗ, які виїхали з Донбасу. Ми надаємо технічну допомогу переміщеним освітнім установам, допомагаємо з оснащенням аудиторій сучасними IT-технологіями. Наша допомога стосується, серед інших, Донецького національного університету імені Стуса, що зараз розташований у Вінниці, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в Старобільську», – зазначив Дюрр.

Дюрр також додав, що уряд Чехії надав сто стипендій студентам з України, з яких 20 – це молодь з тимчасово окупованої частини Донбасу.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон про підтримку переміщених із Криму та Донбасу вищих навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: