Порошенко підписав закон про працевлаштування випускників вишів

Читать на русском
Президент підписав закон про внесення змін до закону про вищу освіту в частині відпрацювання випускників у сільській місцевості протягом не менш ніж трьох років.
Петро ПорошенкоФото: АПУ

Президент Петро Порошенко підписав закон про першочергове зарахування до медичних та педагогічних ВНЗ абітурієнтів, що укладуть угоди про відпрацювання щонайменше трьох років у сільській місцевості.

Про це йдеться в повідомленні Адміністрації Глави держави, інформує «Слово і Діло».

Відповідно до закону, держава, своєю чергою, зобов’язується забезпечити таким випускникам житло й часткову оплату комунальних послуг.

«Президент Петро Порошенко підписав закон України №1662-VІІІ «Про внесення змін до закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» ... Законом надається право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менш ніж трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу. Держава забезпечує відповідним випускникам безоплатне користування житлом з опаленням та освітленням у межах встановлених норм», – йдеться в тексті повідомлення прес-служби Президента.

В АПУ наголошують, що решта випускників ВНЗ будуть вільними у виборі майбутнього місця роботи. Закон набувє чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про повернення коштів ошуканим вкладникам банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: