Чотири українських ВНЗ потрапили до рейтингу Times Higher Education

Читать на русском
До рейтингу увійшли Київський університет імені Шевченка, Львівська політехніка, КПІ та Харківський університет імені Каразіна.
Фото: instagram.com/alexander_topchiy

До рейтингу Times Higher Education увійшли чотири українських вищих навчальних заклади: Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Про це повідомляє «Гордон», передає «Слово і Діло».

На першому місці опинився британський Оксфорд, друга позиція – за Каліфорнійським технологічним інститутом. Третє місце дісталося Стенфордському університету.

Стипендії, стипендії та ще раз стипендії: що обіцяли політики студентамЩо обіцяли зробити українські політики та чиновники зі стипендіями за останні два роки при владі.

У першій десятці лише один університет не зі США або Великобританії – Швейцарський федеральний технологічний інститут, який посів 9-е місце. В списку з 980 університетів 148 американських вишів і 91 британський.

При складанні рейтингу враховуються 13 критеріїв. Основні з них – міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень освітніх послуг, цитованість наукових статей, рівень досліджень.

Раніше повідомлялося, що Гройсман пообіцяв не скасовувати стипендії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: